100 jaar Groote Oorlog |
Background image

Logo 100 Jaar Groote Oorlog 2014 - 2018

Home


IN DE KIJKER

In 2015 staat nog heel wat te gebeuren in de Westhoek rond de 100-jarige herdenking van de eerste gasaanvallen. En ook in Poperinge vinden tal van herdenkingsevenementen plaats, o.a. naar aanleiding van 100 jaar Talbot House. Ontdek wat je niet mag missen!

Herdenking van de 1ste gasaanvallen

Herdenkingsevenementen Poperinge

100ste verjaardag gedicht 'In Flanders Fields' door John McCrae


Onder grote belangstelling is op 25 april 2015 om 6 uur de herdenking van honderd jaar Anzac Day begonnen. Op deze dag herdenken Australiërs en Nieuw-Zeelanders de start van hun deelname aan WOI. De hele dag lang vonden op verschillende plaatsen in de Westhoek ceremonies plaats.
250 kinderen uit Langemark-Poelkapelle, waar 100 jaar geleden voor het eerst in de geschiedenis massaal chemische wapens werden ingezet, herdenken dat feit met een verrassende flashmob. Vandaag zullen ze bij verrassing de Grote Markt van Ieper dansend innemen.
De reacties na het Woordfront in Tielt op zaterdag 18 april 2015, het evenement dat de eerste gasaanvallen in de Eerste Wereldoorlog herdacht, zijn unaniem tevreden.
In samenwerking met het In Flanders Fields Museum en de Sint-Stanislasspeelschaar creëert het ensemble Kotjesvolk een vertelconcert dat inzoomt op de leefgemeenschap van het Poperingse college tijdens de Eerste Wereldoorlog.

100 jaar Groote Oorlog in:

De Leiestreek Brugse Ommeland
  • logo 100 jaar Groote Oorlog