100 jaar Groote Oorlog |
Background image

Logo 100 Jaar Groote Oorlog 2014 - 2018

Home


IN DE KIJKER30.000ste Last Post

In 2015 staat nog heel wat te gebeuren in de Westhoek rond de 100-jarige herdenking van de eerste gasaanvallen. En ook in Poperinge vinden tal van herdenkingsevenementen plaats, o.a. naar aanleiding van 100 jaar Talbot House. Ontdek wat je niet mag missen!

Herdenking van de 1ste gasaanvallen

Herdenkingsevenementen Poperinge


Het Stadense gemeentebestuur ontwierp in samenwerking met de werkgroep Wereldoorlog I de bordenroute 'Wereldoorlog I'. De route neemt de bezoeker mee terug in de tijd van de Duitse bezetting.
Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog ontwikkelt Westtoer twaalf nieuwe fietsroutes 14-18 in de Westhoek met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De nieuwe fietsroutes 'Aller-Retour’ en 'Niemandswater' werden op 21 juni 2015 geopend in Alveringem.
Begin juni maakte de Provincie West-Vlaanderen de twintig geselecteerde projecten voor de West-Vlaamse Erfgoedprijs bekend. Onder de genomineerden bevinden zich heel wat initiatieven waarbij de Eerste Wereldoorlog het centrale thema vormt.
Het is op zaterdag 22 augustus vijftig jaar geleden dat de IJzertoren is ingewijd en dat wordt gevierd. De feestelijkheden starten op 11 juli met de eerste torenloop ooit.

100 jaar Groote Oorlog in:

De Leiestreek Brugse Ommeland
  • logo 100 jaar Groote Oorlog