100 jaar Groote Oorlog |
Background image

Logo 100 Jaar Groote Oorlog 2014 - 2018

Home


Militaire begraafplaatsNIEUW

Bestaande musea worden opgefrist en bijgewerkt, nieuwe sites worden uitgewerkt en opengesteld en tal van toeristische initiatieven worden op de sporen gezet.

Welke nieuwe sites/musea kan je bezoeken vanaf 2014?


'Getekend door de oorlog' is een tentoonstelling met werk van zes Belgische illustratoren. Zij illustreerden elk een historisch verhaal dat zich afspeelt in het dorp Reningelst of in de onmiddellijke omgeving tijdens WOI.
In het kader van het provinciale herdenkingsproject GoneWest organiseert de Koninklijke Harmonie Ypriana het concert 'Ypres, as we remember'. Onder meer Luka Bloom, Bob de Moor, Patrick Riguelle, Wannes Cappelle en Willem Vermandere staan mee op het podium.
Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’ ontwikkelde Westtoer 6 toeristische autoroutes in de Westhoek met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. Deze zes routes zijn nu gebundeld en samengevat te verkrijgen in een handige overzichtskaart.
Het Kenniscentrum van Westtoer berekende dat in het eerste herdenkingsjaar 789 500 herdenkingstoeristen werden verwelkomd. De verwachtingen werden daarmee overschreden.

100 jaar Groote Oorlog in:

De Leiestreek Brugse Ommeland
  • logo 100 jaar Groote Oorlog