WO I musea in de Westhoek

WO I musea

Cultuur & erfgoed

Wie op stap gaat in de Westhoek om het WO I verleden te ontdekken moet zeker een bezoekje brengen aan onderstaande musea.

In Flanders Fields Museum, Ieper

In Flanders Fields Museum Ieper
Wie de slagvelden op de begane grond wil ontdekken, vindt in het In Flanders Fields Museum alle informatie. Het museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. De permanente tentoonstelling vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de 4 jaar stellingenoorlog in de Westhoek, over het einde van de oorlog en de voortdurende herdenking sindsdien.
Meer info

 

Memorial Museum Passchendaele 1917, Zonnebeke

Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke
Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Groot en klein krijgen zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn.
Meer info

 

Museum aan de IJzer in Diksmuide
Museum aan de IJzer, Diksmuide

Het Museum aan de IJzer, gevestigd in de IJzertoren (22 verdiepingen), brengt het verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en van de Vlaamse ontvoogding anderzijds.
Meer info 

 

 

Elke stad/gemeente in de Westhoek heeft zijn eigen WO I verleden. Dit ontdek je tijdens een bezoek aan één van de vele WO I musea in de Westhoek.
Bekijk hier het volledig overzicht.