1917, Totale Oorlog in Vlaanderen

1917

Wandelen

Pool of Peace, Heuvelland

Kraters en Mijnenwandelroute (7 km)

Het heuvelachtige gebied rond Wijtschate was op 7 juni 1917 het decor voor de Mijnenslag. Op deze wandelroute kan je vandaag nog enkele kraters van deze mijnen terugvinden. In en rond Wijtschate ontdek je van dichtbij het verhaal van de Mijnenslag. Je komt er ook langs enkele militaire begraafplaatsen en WO I restanten, waarbij je intussen kan genieten van het prachtige panorama op dit glooiende gebied.
Start: WijtschateBestel de route

Instappunt Oost

Verken de Ieperboog

Op drie plaatsen langs de Ieperboog kun je via een instappunt in het landschap van vandaag het oorlogslandschap van 100 jaar geleden oproepen. Drie gratis toegankelijke instappunten onthalen je en informeren je dankzij een uitgezochte en verantwoorde inrichting, op een aantrekkelijke manier, over de laatste getuigen van de Eerste Wereldoorlog in en om Ieper te ontdekken.
Start: IeperMeer info

Memorial Gardens Zonnebeke

Wandelen in en rond Zonnebeke

Drie wandellussen maken deel uit van ‘The Legacy’ wandelroute. Vanuit het Kasteeldomein, nabij het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengen twee lussen je naar Tyne Cot Cemetery (8,5 km) of Polygon Wood (9 km). De derde lus omvat een wandeling rond Geluveld (4,5 km). Daarnaast is er ook de Canadian Remembrance Trail (6,5 km) nabij Passendale en de Pionier wandelroute (11,7 km) die het Duitse verhaal brengt.
Start: ZonnebekeMeer info

Messines road, seen from the Chateau de la Hutte. In the background is Messines Ridge © Imperial War Museums (Q 17865)

Zero Hour, de mijnenslag (10 km)

Verhalen voor onderweg:  Maak kennis met William Redmond, John Meeke en vele andere Ieren, Nieuw-Zeelanders en Australiërs die hun leven gaven op de Wijtschate - Mesen heuvelrug.
Start: WijtschateBestel de route

Niet gevonden wat je zocht? Meer WOI-wandelroutes vind je hier.

 

Sponsorlogobalk