Wederopbouw in Wervik

Tentoonstelling
Wervik

Na WO I doorsnijdt een brede strook maanlandschap de Westhoek. De vernielingen hebben de regio herleid tot een modderig gebied bezaaid met kraters en munitie. De wederopbouw start snel op. De oorspronkelijke bewoners grijpen terug naar het verleden en willen de sporen van de oorlog uitwissen. Toch zijn er ook enkelingen die ijveren voor vernieuwing. Zo verwezenlijkt modernistisch architect Huib Hoste enkele unieke pareltjes. Maar de schreeuw voor vernieuwing wordt verdrongen door een hang naar het verleden. Toch kan de glorie van weleer niet altijd hersteld worden. Tal van voorbeelden werpen een licht op het wederopbouwverhaal in de Westhoek en in het bijzonder op dat van Wervik.

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
Erfgoedcentrum De Briekenmolen
Koestraat 65
8940 Wervik

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 18/02/2020 om 19:30 tot 18/02/2020 om 21:30
    Aan agenda toevoegen 18/02/2020 19:30 18/02/2020 21:30 Europe/Brussels Wederopbouw in Wervik

    Na WO I doorsnijdt een brede strook maanlandschap de Westhoek. De vernielingen hebben de regio herleid tot een modderig gebied bezaaid met kraters en munitie. De wederopbouw start snel op. De oorspronkelijke bewoners grijpen terug naar het verleden en willen de sporen van de oorlog uitwissen. Toch zijn er ook enkelingen die ijveren voor vernieuwing. Zo verwezenlijkt modernistisch architect Huib Hoste enkele unieke pareltjes. Maar de schreeuw voor vernieuwing wordt verdrongen door een hang naar het verleden. Toch kan de glorie van weleer niet altijd hersteld worden.

    Koestraat 65, 8940 Wervik DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
8,00
Extra prijsinformatie: 
Kansentarief voor UiTPAS Westhoek: € 1,6 Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 1,6 Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,6

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog