Gent-Wevelgem in Flanders Fields - 100 km

Fietsen
Kemmel (Heuvelland)

Vanaf vrijdag 18 september 2020 om 16u, is het département du Nord code rood voor Belgen. Dit betekent dat we niet meer mogen reizen naar dit departement en dat niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Recreatief fietsen behoort ook tot een niet-essentiële verplaatsing. Gezien deze route grensoverschrijdend is, kan je vanaf 18 september het stuk aan Franse zijde niet meer fietsen. 

Wens je enkel het stuk aan Vlaamse zijde te fietsen? Neem dan in het dorp van Westouter, links de afslag naar de Schomminkelstraat. Sla wat verder op links af naar de Rodebergstraat en je zit weer op het parcours. Vanaf hier kan je opnieuw de bewegwijzering van de fietsroute volgen. 

Het parcours van Gent-Wevelgem in Flanders Fields bedwingt de belangrijkste hellingen van de wielerklassieker 'Gent-Wevelgem'.

Op het programma: 100 kilometer afzien, 3 beruchte plugstreets (halfverharde stroken in en rond Ploegsteert) en 11 stevige hellingen met o.a. de Catsberg en de Zwarteberg, om te eindigen met een dubbele beklimming van de Kemmelberg.

Deze sportieve uitdaging is beslist niet voor doetjes! Kan jij dit meester? Kies dan bij de start aan het Bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ meteen voor de grote lus van 128 kilometer en fiets eerst door de Menenpoort in Ieper alvorens het echte klimwerk begint.

Je kan deze route ook fietsen vanuit Roeselare (KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15) en Wevelgem (Parking Guldenbergplein).

Route informatie

Afstand: 
100,00km
Reliëf: 
Sterk hellend
Grond: 
Volledig verhard
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Sportieve route

Routedetails

Startpunt: 
Bezoekerscentrum Het Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, 8956 Kemmel - Fiets deze route ook vanuit Roeselare - KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15 en Wevelgem - Parking Guldenbergplein.
Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Gent-Wevelgem in Flanders Fields wielerroute
wielerroute

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF