Menenpoort

Monument
Ieper

De Menenpoort kan worden beschouwd als het algemene symbool voor de Eerste Wereldoorlog. Het monument is een ontwerp van Sir Reginald Blomfield. Hij ontwierp dit gedenkteken als een klassieke triomfboog. Maar de Menenpoort is ook een ‘memorial to the missing’. Aan de binnenzijde zijn de namen van ongeveer 55.000 Commonwealth soldaten aangebracht, die voor 15 augustus 1917 als vermist werden opgegeven. Dit monument is elke avond het decor voor de Last Post ceremonie.

Elke avond weerklinkt stipt om 20u de “Last Post” onder de Menenpoort. De dagelijkse activiteiten vallen even stil om de gesneuvelde soldaten uit WO I te gedenken. De Last Post ceremonie wordt sinds 1928 georganiseerd door de Last Post Association. Het hele jaar door kan je de ingetogen Last Post plechtigheid bijwonen. Op 11 november vindt een speciale ceremonie plaats om Wapenstilstand te herdenken.

Extra info:
Dagelijks geopend.
Gratis toegankelijk.

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
Menenpoort
Menenstraat
8900 Ieper
Telefoon/Fax:
+32 57 23 92 20

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF