Vredesmolen

Oorlogssite
Klerken

De Duitsers laten Klerken in november 1914 ontruimen. De molen staat op een hoogte van 43 m en wordt door de Duitsers als uitkijkpost ingericht. Op 28 september 1918 heeft de ultieme aanval op Klerken en de molen plaats. De Duitsers in de molen houden stand, maar zijn de volgende morgen echter allen verdwenen. Het verhaal gaat dat ze gebruik maakten van een ondergrondse gang om te ontsnappen. De aanval bij Klerken heeft 554 Belgische soldaten het leven gekost. De voorbije decennia verkeerde de molen in een steeds slechter wordende staat, maar renovatiewerken hebben er voor gezorgd dat de molen terug toegankelijk is. De molen biedt een prachtig panorama over de voormalige frontstreek.

Dankzij Horizon 2025 werden er panoramische informatiepanelen aangebracht, die de verschillende landschapskenmerken aanduiden en bijkomende informatie aan de bezoeker aanbieden. Deze update maakt het uitkijkpunt nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Extra info:
Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
Gratis toegankelijk.

Thema: 
Wereldoorlog
Label: 
Horizon 2025

Contact

Adres: 
Vredesmolen
Molenweg
8650 Klerken
Telefoon/Fax:
+32 51 46 08 94

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF