FENIKS2020

De Groote Wederopbouw van de Westhoek

Feniks2020 - wederopbouw - Eerste Wereldoorlog - WesthoekNa de Eerste Wereldoorlog lag de Westhoek in puin. Herstellen leek een onbegonnen zaak. Maar de streek krabbelde recht. In tien jaar tijd herrees de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Tegen het einde van de jaren twintig was de wederopbouw grotendeels voltooid. Die wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van de Westhoek.

Met Feniks2020 wordt de wederopbouw in grote en kleine verhalen weer tot leven gebracht. Ontdek hoe een pittoreske architectuur de sporen van de oorlog uitwiste en de Westhoek in al zijn schoonheid herstelde. Dompel je onder in de verhalen van mensen die van een huis weer een thuis maakten. Laat je verrassen door de veerkracht van een streek en zijn mensen!

Herbeleef met Feniks2020 de wederopbouw van de Westhoek in expo's en belevingsruimten, openlucht spektakels en langs toeristische wandelingen en fietstochten

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields
GIDS 'TERUG NAAR DE WESTHOEK'

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

De gids kost € 5 en kan je online bestellen via deze link

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsWEDEROPBOUW IN BEELD

Verspreid over de hele Westhoek, kom je zowel in het straatbeeld als in het landschap grote borden tegen waarop indrukwekkende foto’s afgedrukt staan. De beelden zijn niet alleen historisch interessant, maar hebben ook een artistieke waarde. Ga zelf op verkenning en ontdek de Westhoek van toen en nu!

Meer info

 

Overzichtskaart expo's Feniks 2020:

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields

 

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF