FENIKS2020

Feniks on the move

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsDe inleefreis is uitgesteld naar 24 juli tot 7 augustus 2021. Het voorbereidingsweekend gaat door van 26 tot 28 maart 2021.

Met ‘Feniks on the move’ wil Westhoek Vredeshoek 18 jongeren naar Palestina sturen om er te werken aan een project, waar wederopbouw centraal staat. Westhoek Vredeshoek is een samenwerkingsverband tussen de 18 Westhoekgemeenten om belangrijke vredesprojecten in de streek op te zetten en wil met deze inleefreis het historische verhaal van wederopbouw actualiseren.

Jongeren uit de Westhoek gaan voor twee weken naar Aïda, een Palestijns vluchtelingenkamp niet ver van Bethlehem. Samen met jongeren van de Alrowwad Cultural and Arts Society en Lajee Center, 2 Palestijnse organisaties, willen ze daar werken aan een uitwisselingsproject. Ze verblijven in gastgezinnen en gaan er een interculturele dialoog aan over het wederopbouwthema. De Palestijnse jongeren wonen in een vluchtelingenkamp en hun situatie is erg verschillend van die van de jongeren uit de Westhoek. Met deze inleefreis wil Westhoek Vredeshoek samen met de jongerenorganisatie Tumult  ‘werken aan vrede’ in de praktijk brengen.

Het project kan je volgen via de facebookpagina.

 

 

 

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF