FENIKS2020

In Flanders Fields Museum

 

30 mei 2020 t.e.m. 28 februari 2021

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields"Heropbouwen is belangrijker dan vernietigen en verdient om herinnerd te worden.” De woorden van oorlogsverslaggever Rudi Vranckx sluiten perfect aan bij de wederopbouwtentoonstelling van het In Flanders Fields Museum. Net zoals in Syrië vandaag, waren honderd jaar geleden grote delen van België totaal verwoest. Het was slechts dankzij de lokale bevolking dat steden en dorp uit hun as herrezen.

“Feniks: de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog” is een ode aan de veerkracht van vergeten mannen en vrouwen die puin ruimden en het land na de Eerste Wereldoorlog herbouwden. In 1918 dachten velen dat het onmogelijk zou zijn om de verwoeste gewesten volledig te herstellen. De volledige frontzone bebossen was volgens hen een betere optie.

Feniks toont hoe het uiteindelijk helemaal anders liep. De fotocollectie van de Ieperse fotografen Maurice en Robert Antony loopt als een rode draad door de tentoonstelling en biedt een verrassende kijk op de verschillende facetten van de wederopbouw. Persoonlijke verhalen en unieke objecten brengen het wederopbouwverhaal tot leven. Dat alles in het grootste en meest iconische wederopbouwmonument van het land: de Ieperse lakenhallen. Want welk gebouw verbeeldt het naoorlogse herstel beter dan ‘s werelds grootste gotische burgerlijk bouwwerk?

Ontdek met de 'fenikswandeling' de meest wonderbaarlijke wederopbouwsites van Ieper!

In Flanders Fields Museum
Grote Markt 34
8900 Ieper
T. 057 23 92 20
flandersfields@ieper.be - www.inflandersfields.be

Openingsuren

01/04 – 15/11:  elke dag van 10u tot 18u
16/11 – 31/03:  dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u

Ticketverkoop stopt 1 uur voor sluiting.

Tarieven
Toegang tot de thematische tentoonstelling is gratis bij een ticket voor het In Flanders Fields Museum. 

INDIVIDUEEL
volwassenen: € 10
jongeren 7 > 18 jaar: € 5
jongeren 18 > 25 jaar: € 6
kinderen < 7 jaar: gratis

IN GROEP (min. 15 personen)
volwassenen groepen: € 8
scholen (< 26 jaar): € 4,5

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF