FENIKS2020

In het spoor van FENIKS vanuit DIKSMUIDE/KOEKELARE

VOORMIDDAG

10u-12u: bezoek de Feniks tentoonstelling 'Uit de as herrezen' in het stadhuis van Diksmuide.

Met de stadswandeling 'Sporen' (3 km), treed je in de sporen van de pioniers, die de stad deden herleven. Onderweg kom je 2 grote fotoborden tegen die je een beeld geven van deze plek 100 jaar geleden.

 
LUNCH
 
NAMIDDAG

14u-18u

  • Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsDe Feniksfietsroutes (35 of 40 km) laten je kennis maken met de heropbouw van de dorpen van Diksmuide. De infoborden geven je de geschiedenis per dorp weer en tonen de wederopbouwtijd in het bijzonder. Wie dit wenst kan vanop de Grote Markt ook wandelen naar de IJzertoren/Museum aan de IJzer en-of de Dodengang. 

OF

 

 

 

Terug naar de Westhoek

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF