FENIKS2020

In het spoor van FENIKS vanuit HEUVELLAND/MESEN

VOORMIDDAG

Bezoek het Bezoekerscentrum Het Heuvelland en de Feniks tentoonstelling over de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Nabij het bezoekerscentrum en de kerk bevindt zich ook een fotopaneel met een wederopbouwfoto van de gebroeders Antony.

LUNCH

 

NAMIDDAG

14u-18u

  • Feniks2020 - wederopbouw - Eerste Wereldoorlog - Westhoek - MesenDe 14-18 fietsroute 'Mijnenslag' (43 km) brengt je naar alle plaatsen waar de Geallieerden op 7 juni 1917 om 4u10 's ochtends (Zero Hour) 19 dieptemijnen tegelijk tot ontploffing brachten. Je kan ook enkel het zuidelijke deel affietsen met bezoek aan de met de tijdelijke Feniks tentoonstelling en genieten van een prachtig vergezicht.

OF

  • Provinciedomein De KemmelbergWandeling naar de top en rond de Kemmelberg, met de Kemmelbergwandelroute (8 km). De Kemmelberg is met zijn 156 m de hoogste top van Vlaanderen. Boven wacht een uniek panorama. 

 

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields

 

Breng nadien (samen met het gezin) een bezoek aan de kinderbouwerij in Reningelst. Hier kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen. In de gerenoveerde mouterijtoren nemen kinderen je mee in hun wederopbouwverhaal.

 

Terug naar de Westhoek

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF