FENIKS2020

In het spoor van FENIKS vanuit NIEUWPOORT/VEURNE

VOORMIDDAG

Bezoek Westfront Nieuwpoort en de tijdelijke tentoonstelling over Juul Filliaert.

Vanaf 27 juni kan je met de doe-expo Clicformers helpen mee bouwen aan de Wederopbouw van de drie Frontsteden, de Lakenhallen van Ieper, de IJzertoren van Diksmuide en het Albert I-monument van Nieuwpoort.

LUNCH

xxx

NAMIDDAG

Strek de benen met de Fenikswandeling of fiets door het voormalige frontlandschap met de ‘Cogge-Geeraert’ route.

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - wandelen

 

  • 13u30-15u: Fenikswandeling (3 km) door het historisch centrum van Nieuwpoort. Onderweg kom je 2 grote fotoborden tegen die je een beeld geven van deze plek 100 jaar geleden.

 

OF

 

Uitkijktorens - Horizon 2025 - uitkijkpunten Westhoek - landschappen - vergezichten - Sint-Niklaastoren Veurne

 

  • 13u30-18u: De 14-18 fietsroute 'Cogge-Geeraert' (41 km) laat je kennismaken met de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens de Eerste Wereldoorlog en brengt je naar Veurne. Vanop de Sint-Niklaastoren geniet je van een prachtig uitzicht. 

 

Terug naar de Westhoek

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF