FENIKS2020

In het spoor van FENIKS vanuit ZONNEBEKE/POELKAPELLE

VOORMIDDAG

Bezoek het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de Feniks tentoonstelling in de OLV kerk. Huib Hoste vertelt er het bijzondere verhaal van zijn unieke creaties in een doorgaans traditionele wederopbouw na de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog. Vanuit de kerktoren geniet je van een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. 

LUNCH

Voor een overzicht van de restaurants in Zonnebeke, klik hier.

NAMIDDAG

Strek de benen met de Fenikswandeling 'Zonnebeke herrijst' of breng een bezoek aan de Feniks tentoonstelling in de OLV kerk van Poelkapelle. 

  • Ontdek het beste van België - Passchendaele Memorial Gardens - Zonnebeke - Westhoek - De Groote Oorlog - herdenkingstuin14u-16u: Fenikswandeling 'Zonnebeke Herrijst' (4 km), met het verhaal van het herstel van de Zonnebeekse samenleving na de Eerste Wereldoorlog. Onderweg kom je 3 grote fotoborden tegen die je een beeld geven van deze plek 100 jaar geleden.

    Vanuit het kasteeldomein is er ook een wandellus naar Tyne Cot Cemetery en naar Polygon Wood Cemetery. 

OF

Feniks - wederopbouw van de Westhoek - opbouw na de Eerste Wereldoorlog - Langemark-Poelkapelle

 

 

Terug naar de Westhoek

Voor de eerste keer worden alle wederopbouwverhalen van de hele Westhoek gebundeld in een boek. Deze publicatie brengt naast een geschiedkundig relaas ook praktische info over thematische tentoonstellingen, publieksevenementen en wandelroutes. Het boek laat je de meest markante wederopbouwsites in de Westhoek ontdekken.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF