FENIKS2020

Informatiecentrum CWGC

30 mei 2020 tot 31 maart 2021

Van bergen tot herdenken: de CWGC in Vlaanderen na de Eerste Wereldoorlog

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsNa de Eerste Wereldoorlog was er heel wat discussie over hoe en waar de doden te herdenken. De pasgevormde Imperial War Graves Commission (IWGC) kreeg bij het begin te maken met publieke woede omtrent de beslissing de lichamen niet naar huis te repatriëren, iedereen gelijk te behandelen met een uniforme grafsteen en het oprichten van gedenktekens voor de vermisten van zodra de zoektocht naar de lichamen ophield.

Van Bergen naar Herdenken onderzoekt de complexiteit en controversie van deze sleutelbeslissingen die de IWGC maakte, toen het de gigantische taak op zich nam om de 1,1 miljoen slachtoffers te herdenken. We onthullen het ongekende verhaal van hoe de Commissie het herdenkingslandschap zoals we het vandaag kennen, heeft gevormd, onder druk om na de oorlog snel weer op te bouwen en rekening houdende met uitdagende creatieve visies.

Via deze link kan je de online versie van de tentoonstelling bekijken (in het Engels).

Momenteel zijn onze voordrachten en gidsbeurten tot nader order opgeschort.

Hou de website in de gaten voor verdere updates: www.cwgc.org.

CWGC Informatiecentrum
Menenstraat 33
8900 Ieper
T. 057 35 27 91
enquiries@cwgc.org - www.cwgc.org 

Aangepast openingsuren

Het informatiecentrum is open van woensdag t.e.m. zondag van 10u tot 12u30 en van 13u tot 18u. Maandag en dinsdag gesloten. 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF