FENIKS2020

Informatiecentrum CWGC

1 april tot 15 november 2020

Van bergen tot herdenken: de CWGC in Vlaanderen na de Eerste Wereldoorlog

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsNa de Eerste Wereldoorlog was er heel wat discussie over hoe en waar de doden te herdenken. De pasgevormde Imperial War Graves Commission (IWGC) kreeg bij het begin te maken met publieke woede omtrent de beslissing de lichamen niet naar huis te repatriëren, iedereen gelijk te behandelen met een uniforme grafsteen en het oprichten van gedenktekens voor de vermisten van zodra de zoektocht naar de lichamen ophield.

Van Bergen naar Herdenken onderzoekt de complexiteit en controversie van deze sleutelbeslissingen die de IWGC maakte, toen het de gigantische taak op zich nam om de 1,1 miljoen slachtoffers te herdenken. We onthullen het ongekende verhaal van hoe de Commissie het herdenkingslandschap zoals we het vandaag kennen, heeft gevormd, onder druk om na de oorlog snel weer op te bouwen en rekening houdende met uitdagende creatieve visies.

Naast de tentoonstelling, organiseren we ook voordrachten over de Menenpoort en gidsbeurten in Ieper. Voor meer informatie en om te boeken, zie www.cwgc.org

Hou onze website in de gaten voor updates over datum en tijd.

CWGC Informatiecentrum
Menenstraat 33
8900 Ieper
T. 057 35 27 91
enquiries@cwgc.org - www.cwgc.org 

Openingsuren

Het informatiecentrum is open van dinsdag t.e.m. zondag van 13u tot 21u. Op vrijdag en zaterdag van 10u tot 21u.