FENIKS2020

Kinderen in de wederopbouw

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - De Kinderbrouwerij - Reningelst - Poperinge

4 juli t.e.m. 13 september 2020

Feniks - Kinderen in de wederopbouw

Deze zomer loopt in de mouterijtoren van de Kinderbrouwerij in Reningelst de expo “Feniks, kinderen in de wederopbouw”. Hoe ervaren kinderen het leven na de Grote Oorlog? Tijdens de tentoonstelling krijgt iedereen de kans om mee te tekenen aan de Feniksstraat. De straat bestaat uit rijhuizen, waarvan één platgebombardeerd is. Hoe zou jij het gat invullen? Realistisch of laat je je fantasie de vrije loop?

Enkele kunstenaars gingen er al mee aan de slag. Eén van hen is Kamagurka. Met zijn ontwerp onder de arm klopte hij aan bij de bewoners van het dorp. Hij luisterde naar hun ideeën om de tentoonstelling vorm te geven. Kiezen zij voor de wederopbouw of niet? Het resultaat van het bezoek van Kamagurka aan Reningelst is te zien als documentaire in de tentoonstelling.

Teken mee en maak kans om uitgeroepen te worden tot dé designer van de Feniksstraat!

  • Download hier een blanco tekenblad
  • Klaar met je tekening? Bezorg ons deze digitaal (toerisme @poperinge.be) of stuur ze per post naar Toerisme Poperinge, Grote Markt 1, 8970 Poperinge.

De Kinderbrouwerij                                                       
Reningelstplein
8970 Reningelst (Poperinge)
toerisme@poperinge.be

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Kinderbrouwerij - Poperinge - Reningelst - Kamagurka -De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsOpeningsuren

Open van 13u30 tot 18u30.
Gesloten op maandag.

Gratis toegang. Reserveer vooraf je ticket online via toerisme@poperinge.be of telefonisch op het nummer 057 34 66 76.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF