FENIKS2020

Sint-Rictrudiskerk Woesten

Van begin tot eind september 2020
Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - wederopbouw WoestenWederopbouw Woesten

Op het einde van de Eerste Wereldoorlog was een groot deel van het dorp Woesten vernield. Desondanks waren heel wat inwoners ter plaatse gebleven en kwam het dorpsleven weer op gang. Maar de wederopbouw liep langzaam en zou tot een eind in de twintiger jaren duren. Niet iedereen was even gelukkig met het nieuwe uitzicht van het dorp. De in Woesten geboren schrijver Hilaire Allaeys vond de nieuwe marktplaats en het monument voor de gesneuvelden maar niks, wat hij liet blijken in zijn bekroonde werk " 'tOnzent in 't Westland".  In de Kerk worden foto's getoond van het verwoeste dorp en van dezelfde plaatsen na de wederopbouw, met als belangrijkste thema's: de Kerk, het kasteeltje Clément, de marktplaats Vanneste, het schooltje en de molen. 

Sint Rictrudiskerk
Hillaire Allaeys 1
8640 Woesten (Vleteren)

Openingsuren

De tentoonstelling is te bezichtigen tussen 9u en 19u. 

Gratis toegang.

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF