FENIKS2020

Stadhuis Diksmuide

 

8 juni t.e.m. 14 november 2020

Uit de as herrezen

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - Diksmuide - Uit de as herrezenNa vier jaar strijd is Diksmuide met de grond gelijk gemaakt. Haar bevolking is gevlucht. Deze tijdelijke, multimediale tentoonstelling toont hoe de stad zich heroprichtte na de oorlog. Getuigen van het eerste uur nemen de bezoeker mee doorheen de puinhopen van de stad en vertellen het verhaal van de wederopbouw vanuit hun eigen ervaringen. Word ondergedompeld in een 360-graden projectie en waan je in Diksmuide tijdens de wederopbouw. Als afsluiter tonen enkele unieke kleurfoto’s hoe mooi Diksmuide werd. 

Op 12 mei 2021 organiseert de stad Diksmuide een grootschalig evenement op de Grote Markt. Met muziek, theater en humor brengt scenarist Bart Cafmeyer het verhaal van de wederopbouw op een luchtige manier. Verschillende grote en kleine verhalen passeren de revue. Het spektakel wordt opgeluisterd met livemuziek en spectaculaire projecties.

Laat je voetstappen achter in Diksmuide en treedt met de fenikswandeling in de sporen van de pioniers, die de stad deden herleven.

Stadhuis
Grote Markt 6
8600 Diksmuide
T. 051 79 30 50
toerisme@diksmuide.be

Praktische info

Reserveren is aangeraden, maar je bezoek kan ook worden aangemeld aan de toerismebalie bij aanvang van het bezoek. 
Reserveren kan via 051 79 30 50, per e-mail  feniks@diksmuide.be of aan de toerismebalie.

In september dagelijks te bezoeken van 10u-17u; laatste toegang om 16u.
In oktober t.e.m. 14 november te bezoeken van 10u-16u; laatste toegang om 15u30. Gesloten op zondag en feestdagen. 
Gratis toegang, enkel via de dienst toerisme.

© Stad Diksmuide

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF