FENIKS2020

A Symphony of Trees, Ieper

23 en 24 oktober 2021

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021 wordt A Symphony of Trees van componist Piet Swerts in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper opgevoerd als slotakkoord van het Feniks project over de wederopbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. De Koninklijke Harmonie Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - Symphony of Trees - IeperYpriana is als exponent van de maatschappelijke heropbouw een treffende uitvoerder van dit magistrale werk, samen met een groot koor en solisten.

A Symphony of Trees werd gecomponeerd door Piet Swerts als hommage aan de stad Ieper en dichter componist Ivor Gurney. De Britse soldaat, dichter en componist Ivor Gurney was diep geschokt door de totale vernieling van de natuur door de Eerste Wereldoorlog en schreef over de dorre, verminkte bomen als een symbool voor het menselijk lijden. De bomen groeiden terug, net als het heropgebouwde Ieper, als blijvende getuigen van de gruwelen van een wereldoorlog.

De uitvoerders van dit magistrale werk zijn Koninklijke Harmonie Ypriana o.l.v. Nico Logghe, solisten Thomas Blondelle en Lee Bisset en een groot koor met ruim 200 zangers van Con Cuore (Waregem), deChorale (Antwerpen), Het Iepers Kamerkoor (Ieper), Kinderkoor dé Academie Ieper, Laidos (Waregem), Qui Vive (Desselgem).

A Symphony of Trees is een productie van de Stad Ieper, Westtoer apb, cultuurcentrum Het Perron en het In Flanders Fields Museum met de steun van de Vlaamse Overheid en de Provincie West-Vlaanderen.

Ticketverkoop zal gebeuren via CC Perron in Ieper.  

Meer info: Toerisme Ieper - T. 057 23 92 20 - toerisme@ieper.be 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF