FENIKS2020

Wandelen in het spoor van de wederopbouw

In het kader van de wederopbouw, werden diverse wandelroutes uitgestippeld langs wederopbouwsites:

  • Fenikswandeling Ieper - 2,3 km

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsDeze wandelroute leidt je langs de meest wonderbaarlijke wederopbouwsites van Ieper. Maak via een lus tussen het Colaertplein en de Grote Markt kennis met de mooiste gebouwen in de stad! Op de Grote Markt bevinden zich de Lakenhallen, hét wederopbouw gebouw van de Westhoek. Hier bevinden zich het In Flanders Fields Museum en het Yper Museum, waar je de tijdelijke tentoonstelling ihkv de wederopbouw kan bezoeken. 

De wandelroute en interessante weetjes over de wederopbouw zijn gratis raadpleegbaar via de app 'Ypres Salient 1914-1918: From the ashes'

Download de route

 

  • 'Sporen', Diksmuide - 3 km

Feniks 2020 - wederopbouw Westhoek - Eerste WereldoorlogLaat je voetstappen achter in Diksmuide en treedt in de sporen van de pioniers, die de stad deden herleven. De route start aan het stadhuis van Diksmuide, waar je ook de tijdelijke gratis tentoonstelling 'Uit de as herrezen' kan ontdekken. 

Het wandelkaartje is gratis te verkrijgen bij Toerisme Diksmuide. 

Download de route

 

  • Follow the Feniks / Feniks 2020, Nieuwpoort - 3 km

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders Fields - wandelenVolg de Feniks door het historisch centrum van Nieuwpoort. De route start aan Westfront Nieuwpoort, waar je een bezoek kan brengen aan de expo 'Mijn oorlog - Juul Filliaert 1914-1918'

Het wandelkaartje is gratis te verkrijgen bij Toerisme Nieuwpoort (Marktplein 7 & Hendrikaplein 1).

Download de route

 

  • 'Zonnebeke herrijst' - 4 km

Feniks 2020 - wederopbouw Westhoek - Eerste WereldoorlogEen nieuwe erfgoedwandeling 'Zonnebeke herrijst', wat na de Groote Oorlog? in de reeks 'Verhalen voor Onderweg' brengt het verhaal van het herstel van de Zonnebeekse samenleving na de Eerste Wereldoorlog. De route vertrekt langs de kerk van Zonnebeke, waar je de tijdelijke tentoonstelling 'Huib Hoste en het modernisme' gratis kan bezoeken. 

Het wandelkaartje is te verkrijgen bij Toerisme Zonnebeke. 

Download de route

Bestel de wandelrbrochure 'Zonnebeke herrijst'

 

  • Klankwandeling 'Het Wilde Westen', Langemark-Poelkapelle - 8,5 km

Feniks 2020 - wederopbouw van de Westhoek - De Groote Oorlog - WO I - Flanders FieldsEen verhalencarrousel over de wederopbouw van een dorp én het herstel van het politiesysteem in 'het Wilde Westen'. De wandelroute start aan het Guynemerplein, waar je in de kerk ook de tijdelijke gratis tentoonstelling 'Het Wilde Westen' kan bekijken. 

Het wandelkaartje is te verkrijgen bij Toerisme Langemark-Poelkapelle, Infopunt Oud Gemeentehuis en het Guynemerpaviljoen. 

Download de route

 

Zin om nog meer te wandelen in het spoor van WO I? Meer WO I wandelroutes vind je hier.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF