Memorial Gardens
Agenda
Doen

100 jaar Wapenstilstand

Een oorlog laat altijd lege stoelen na

De eeuwherdenking '100 jaar Groote Oorlog 2014-2018' wordt afgesloten met een ingetogen en universele vredesboodschap in een driedaags totaalprogramma. 

  • Op vrijdag 9 november vindt de finale plaats van de Kunstinstallatie Assembly - Memorial Chairs in het Astridpark in Ieper. Aansluitend wordt de 11-novemberlezing gegeven. De avond wordt afgesloten met het concert The Great War Remembered in de Sint-Maartenskathedraal.
     
  • Op zaterdag 10 november gaat het herdenkingsconcert 'Distortion, a Hymn to Liberty' met Dirk Brossé, Sioen en Jef Neve door in de Memorial Gardens van Zonnebeke. Het concert wordt voorafgegaan door de Passchendaele Ceremony aan Crest Farm Canadian Memorial in Passendale.
     
  • Op zondag 11 november wordt 100 jaar Wapenstilstand herdacht op de tonen van de Last Post onder de Menenpoort om 11u en 20u. In de namiddag wordt voor de tweede keer het herdenkingsconcert The Great War Remembered in de Sint-Maartenskathedraal gehouden.

Dit project is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met de stad Ieper en de gemeente Zonnebeke, In Flanders Fields Museum, Last Post Association en Westtoer.

ONTDEK HET VOLLEDIGE pROGRAMMA OP
www.100jaarwapenstilstand.be