Doen

Battlefield Tours

 • 2Xplore Flanders Fields

2Xplore organiseert uitstappen voor kleinere groepen en individuelen. De gids heeft een grote passie voor de Groote Oorlog en een militaire achtergrond, waardoor het een unieke uitstap wordt.

T. 0475 51 98 28 - info@2xplore.be - www.2xplore.be

 

 • Battlefield Exploration

Battlefield Exploration biedt je gespecialiseerde slagveldbezoeken aan. Het aanbod bestaat uit standaard tours in de Ieperboog en tours naar de slagvelden van België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Remi Ghesquierestraat 21, 8940 Wervik
T. 0486 96 83 07 - info@battlefieldexploration.com - www.battlefieldexploration.com

 

 • Camalou Guided Battlefield Tours

Camalou Battlefield Tours biedt verscheidene dagtrips en meerdaagse rondreizen aan in de Westhoek en Noord-Frankrijk. Ook gepersonaliseerde battlefield tours zijn mogelijk.

Groezeweg 23, 8900 Ieper
T. 057 20 43 43 - info@visit-ypres.be - www.camalou.com

 

 • Cruising along the frontline

De gids leidt je langs de mooiste en minder gekende wegen van de Westhoek. Er wordt gebruik gemaakt van een professioneel en modern intercomsysteem, waardoor het een ontspannen en veilige ontdekkingsreis wordt, langs de voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Zin in een testrit of heb je geen eigen motor? Hier kan je terecht voor de huur van Royal Enfield motoren of een gloednieuwe Vespa.

T. 0472 30 29 70 - info@cruisingalongthefrontline.be - www.cruisingalongthefrontline.be

 

 • Cycling in Flanders Fields

Onze missie? Op maat gesneden en professioneel begeleide fietstours langs "Vlaamse Velden" (ook meerdaagses mogelijk). Met focus op diverse thema's: het verhaal van de Groote Oorlog uiteraard, maar we gaan ook op zoek naar andere historische en qua natuur en landschap boeiende sites in de Westhoek-regio. Lichte stadsfietsen, elektrische of zelfs heuse racefietsen beschikbaar.

Abelestraat 21, 8900 Ieper
T. 0477 59 23 82 - www.cyclinginflandersfields.com

 

 • Enfield to Battlefield

Enfield to battlefield biedt je de kans om onze streek te ontdekken via GPS thema-routes vanop onze klassieke motoren. Onze aangeboden routes worden steeds uitgebreider en tonen de verschillende facetten van WO I en de Westhoek. Kom en ervaar " The big picknick" zoals hij had moeten zijn...

Iepersteenweg 38, 8650 Houthulst
T. 0495 28 86 69 - motorcyclecheckpoint@telenet.be - www.enfieldtobattlefield.be

 

 • Far West Tours

Far West Tours neemt je in een comfortabel minibusje mee naar het oorlogserfgoed in de streek rond Ieper. Verschillende tours zijn beschikbaar, o.a. de Last Post Tour en de Ypres Salient Tour.

Maloulaan 19, 8900 Ieper
T. 0498 18 27 34 - info@farwesttours.com - www.farwesttours.com

 

 • Fietsen in de Frontstreek

Ontdek de 1914-1918 frontstreek met de fiets, onder begeleiding van een gids. De ritten zijn echter geen competitie, maar een trektocht langs wegen die uitgezocht zijn voor hun historische en landschappelijke waarde.

Potteriestraat 2, 8950 Heuvelland
T. 0475 81 06 08 - carl.ooghe@gmail.com - www.fietsenindefrontstreek.b
e

 

 • Flanders Fields Battlefield Daytours

Je bezoekt een Duitse begraafplaats in Langemark, het Tyne Cot Cemetery in Passendale, het Memorial Museum Passchendaele 1917, waar je een dugout tunnel experience beleeft, de Menenpoort, de stad Ieper met haar prachtige Lakenhalle en het niet te missen In Flanders Fields Museum. Je wordt opgehaald aan je hotel. Reserveren verplicht. Uitleg in het Nederlands, Frans en Engels.

T. 050 34 60 60 - www.visitbrugge.org

 

 • On the Road to Passchendaele

 

Verken het oorlogsverleden van de Westhoek met een gids.

greatwarguide@gmail.com

 

 • Quasimodo

De verhalen van Quasimodo Tours brengen 4 jaar afschuwelijke oorlog in de Ieperboog of Salient letterlijk in beeld. Wie wil, kan na de tour in Ieper blijven om de Last Postceremonie – om 20.00u – mee te maken. In dit geval word je per taxi naar Brugge teruggebracht. Uitleg enkel in het Engels. Je wordt opgehaald aan je hotel of op een andere locatie in het centrum van Brugge.

Veldmaarschalk Fochstraat 69, 8000 Brugge
T. 050 37 04 70 - info@quasimodo.be - www.quasimodo.be

 

 • Text & Uitleg

Philippe Mingels doet aan historisch onderzoek, geeft lezingen, levert redactionele bijdrages en schrijft cursussen over diverse aspecten van WO I. Hij begeleidt op aanvraag ook wandelingen in Vlaamse velden. Zijn passie voor de kleine verhalen van de Groote Oorlog, gecombineerd met een encyclopedische kennis van de politieke geschiedenis van het Ierse eiland en zijn eigenzinnige aanpak levert hem een unieke plaats op binnen het landschap van WO I-deskundigen, gidsen en Battlefield tours organistoren.

T. 0471 53 40 57 - philippe.mingels@telenet.be 

 

 • Troubatours

Ontdek het oorlogsverleden van Ieper en omstreken met gids.

T. 0497 29 15 57 - info@troubatours.be - www.troubatours.be

 

 • Vera on Tour

Elk van deze excursies biedt u een bepaalde invalshoek rondom het veelbewogen en ingrijpende oorlogsverleden van de streek 100 jaar geleden. Ook excursies op maat zijn mogelijk op aanvraag! Ten slotte biedt Vera on Tour eveneens speciale excursies aan voor scholen aansluitend op diverse leerplannen.

Groenestraat 36c, 8691 Alveringem
T. 058 42 27 10 - 0475 21 65 96 - gids@veraontour.be - www.veraontour.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF