gedicht
Doen
Agenda
Praktische info

Evenementen en tentoonstellingen in 2019

Hier een overzicht van evenementen en tentoonstellingen rond WOI in de Westhoek.

MMP 1917

Mud and Memory, Memorial Museum Passchendaele 1917, Zonnebeke

Van 1 februari tot eind mei 2019 verwelkomt het MMP1917 de kunsttentoonstelling ‘Passchendaele, Mud and Memory’ van Professor Steve Dixon. Zijn werk is een compositie van verschillende gezichtskenmerken van militairen die in 1917 strijd leverden.
Meer info 

To end all wars

To End All Wars, In Flanders Fields Museum, Ieper

Tot 15 november 2019 kan je de tijdelijke tentoonstelling To End All Wars? bezoeken. In deze tentoonstelling worden de kaarten op tafel gelegd. De kaarten van de oorlog, de laatste veldslagen die tot de Wapenstilstand leidden, en de kaarten van de nieuwe wereldorde die erop volgden. Lijnen op kaarten beslisten over de nieuwe toekomst van honderden miljoenen mensen.

Meer info

LOST

Lost - Talbot House, Poperinge

An Kestier uit Poperinge stelt met ‘Lost’ haar beeldende kunst en grafisch werk tentoon in Talbot House in Poperinge. De expo heeft over gevoelens van pijn en lijden, maar ook over hoop en wedergeboorte. Het gaat over de Eerste Wereldoorlog, maar het gaat breder dan dat. ‘Lost’ loopt tot 5 mei.

Meer info

Museum aan de IJzer

Wanneer de dood uit de hemel kwam, Museum aan de IJzer, Diksmuide

In de tentoonstelling ‘Wanneer de dood uit de hemel kwam’ wordt de oorlogsvoering in de lucht aan de hand van vele objecten getoond. De modernisering van de luchtvaart betekende de start van de luchtbombardementen. Mede dankzij de verdere technische ontwikkeling van de vliegtuigen bleek het mogelijk om strategische doelen te bereiken. Behalve vliegtuigen werden ook waarnemingsballonnen de lucht ingelaten. De tentoonstelling loopt tot eind 2019.

Meer info

120 stoelen - In Flanders Fields Museum

In deze tijdelijke tentoonstelling worden 3 stoelen uit het herdenkingsproject Memorial Chairs getoond. Telkens één stoel uit elk van de landen waar mensen werden geboren die uiteindelijk in de oorlog hier om het leven kwamen, symboliseert het verlies van de miljoenen slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog wereldwijd. De stoelen worden elke twee maand gewisseld zodat ze alle aan bod kunnen komen. Ze zijn per drie te zien in de permanente tentoonstelling.