Fietsroutes 14-18 in de Westhoek
Fietsen
Toeren
De Groote Oorlog

In het spoor van de Eerste Wereldoorlog

Toeristische routes 14-18

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' werden er toeristische fiets- en autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad ontwikkeld. Deze lusvormige routes verbinden talloze monumenten en musea die aan de oorlogstijd herinneren. De ideale manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen.

Alle fiets- en autoroutes zijn in één richting bewegwijzerd met zeshoekige metalen borden.

Fietsbox WO I

De 12 fietsroutes 14-18 werden gebundeld in een stevige en aantrekkelijke verzamelbox. Deze box wordt aangeboden voor € 20 en kan online worden besteld. 

De fietsroutes 14-18 kunnen nog steeds afzonderlijk worden besteld (€ 2) en zijn te verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Westhoek of online bij Westtoer.

 

De 6 autoroutes 14-18 kan je ontdekken aan de hand van de gratis applicatie 'Autoroutes Eerste Wereldoorlog in de Westhoek'. Deze app is je gids en reisgezel die je meeneemt op tocht langs de belangrijkste WO I sites in de regio. Hij bevat foto's, teksten, documenten, geluidsfragmenten en informatie over waar je bent en wat er zich 100 jaar geleden afspeelde. De app bevat de 6 onderstaande routes, maar je kan ook op basis van je interesses zelf een eigen WO I route samenstellen. De app bevat meer dan 100 points of interest waaruit je een keuze kunt maken. Deze app is gratis te downloaden zijn via Appstore en Google Play.

De 6 autoroutes werden gebundeld in een handige box en is te verkrijgen (€ 30) bij de diensten voor toerisme in de regio of online te bestellen via shop.westtoer.be.

Bovendien zijn de zes routebrochures nu ook gebundeld en samengevat te verkrijgen in een handige overzichtskaart: ’14-18 Autoroutekaart’.

Niet te missen!

Met de Ieperboogfietsroute, de Mijnenslagfietsroute en de Ypres Salient autoroute, passeer je door/langs het provinciedomein de Palingbeek, waar je het beeldjesproject CWRM kan bewonderen. Elk beeldje staat voor één van de 600.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.