Fietsen
Toeren
De Groote Oorlog

Toeristische routes 14-18

Toeristische routes 14-18

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' werden er toeristische fiets- en autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad ontwikkeld. Deze lusvormige routes verbinden talloze monumenten en musea die aan de oorlogstijd herinneren. De ideale manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen.

Alle fiets- en autoroutes zijn in één richting bewegwijzerd met zeshoekige metalen borden.

Fietsbox WO I

Fietsroutes 14-18

De 12 fietsroutes 14-18 werden gebundeld in een stevige en aantrekkelijke verzamelbox. Deze box wordt aangeboden voor € 20 en kan telefonisch besteld worden (+32 (0)50 30 55 00) of via shop.westtoer.be.

De fietsroutes 14-18 kunnen nog steeds afzonderlijk worden besteld (€ 2) en zijn te verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Westhoek of online bij Westtoer.

 

WO I autoroutesAutoroutes 14-18

De 6 autoroutes 14-18 kan je ontdekken aan de hand van de gratis applicatie 'Autoroutes Eerste Wereldoorlog in de Westhoek'. Deze app is je gids en reisgezel die je meeneemt op tocht langs de belangrijkste WO I sites in de regio. Hij bevat foto's, teksten, documenten, geluidsfragmenten en informatie over waar je bent en wat er zich 100 jaar geleden afspeelde. De app bevat de 6 onderstaande routes, maar je kan ook op basis van je interesses zelf een eigen WO I route samenstellen. De app bevat meer dan 100 points of interest waaruit je een keuze kunt maken. Deze app is gratis te downloaden via Appstore en Google Play.

De 6 autoroutes werden gebundeld in een handige box en is te verkrijgen (€ 30) bij de diensten voor toerisme in de regio of online te bestellen via shop.westtoer.be

De autoroutes kunnen nog steeds afzonderlijk worden besteld (€ 6) en zijn te verkrijgen bij de diensten voor toerisme in de Westhoek of online bij Westtoer.

Bovendien zijn de zes routebrochures nu ook gebundeld en samengevat te verkrijgen in een handige overzichtskaart: ’14-18 Autoroutekaart’.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF