WO I landschap
Doen

Uitkijkpunten WO I

Ontdek het WO I landschap vanop diverse sites:

IJzertoren

IJzertoren, Diksmuide

Breng een bezoekje aan het Museum aan de IJzer in Diksmuide. Op de hoogste verdieping heb je een prachtig uitzicht op het polderlandschap, de stad Diksmuide en de IJzer.

 

Meer info

Belforttoren, Ieper

Belforttoren, Ieper

Breng een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum in Ieper. Halfweg je bezoek kan je de belforttoren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht op de stad met haar grote markt en het frontlandschap. In de verte zie je de West-Vlaamse bergen.

 

Meer info

Vredesmolen, Klerken

De Vredesmolen, Klerken

De Vredesmolen was in de Eerste Wereldoorlog een belangrijk observatiepunt. De toren is vrij toegankelijk en biedt een 360 graden panoramisch vergezicht.

 

Meer info

Tyne Cot Cemetery

Bezoekerscentrum Tyne Cot, Zonnebeke

Vanuit het bezoekerscentrum aan de Commenwealth begraafplaats in Passendale heb je door het venster een mooi uitzicht op de slagvelden en op Ieper.

 

Meer info

Polygon Wood

Polygonwood Cemetery, Zonnebeke

De begraafplaats ‘Polygon Wood’ in Zonnebeke ligt idyllisch ingesloten in de bossen. Als je de heuvel met het monument via de trappen beklimt, kan je de begraafplaats vanuit de hoogte bezichtigen. Een plaats van bezinning en landschappelijke schoonheid.

Westfront Nieuwpoort

Westfront Nieuwpoort

Bezoek Westfront Nieuwpoort en beklim via de trappen of de lift van binnen uit het Albert I-monument. Je hebt er een wijds uitzicht op de zee, de stad en het hinderland en kan bovenop het monument een rondje wandelen.

 

Meer info