Doen

Uitkijkpunten WO I

Ontdek het WO I landschap vanop diverse sites:

IJzertoren, Diksmuide

Breng een bezoekje aan het Museum aan de IJzer in Diksmuide. Op de hoogste verdieping heb je een prachtig uitzicht op het polderlandschap, de stad Diksmuide en de IJzer.
Meer info

Belforttoren, Ieper

Breng een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum in Ieper. Halfweg je bezoek kan je de belforttoren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht op de stad met haar grote markt en het frontlandschap. In de verte zie je de West-Vlaamse bergen.
Meer info

De Vredesmolen, Klerken

De Vredesmolen was in de Eerste Wereldoorlog een belangrijk observatiepunt. De toren is vrij toegankelijk en biedt een 360 graden panoramisch vergezicht.
Meer info

Bezoekerscentrum Tyne Cot, Zonnebeke

Vanuit het bezoekerscentrum aan de Commenwealth begraafplaats in Passendale heb je door het venster een mooi uitzicht op de slagvelden en op Ieper.
Meer info

Polygonwood Cemetery, Zonnebeke

De begraafplaats ‘Polygon Wood’ in Zonnebeke ligt idyllisch ingesloten in de bossen. Als je de heuvel met het monument via de trappen beklimt, kan je de begraafplaats vanuit de hoogte bezichtigen. Een plaats van bezinning en landschappelijke schoonheid.
Meer info

Westfront Nieuwpoort

Bezoek Westfront Nieuwpoort en beklim via de trappen of de lift van binnen uit het Albert I-monument. Je hebt er een weids uitzicht op de zee, de stad en het hinderland en kan bovenop het monument een rondje wandelen.
Meer info

Kerktoren Hooglede

De kerktoren was tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog een uitkijkpunt voor de Duitse bezetter en werd verwoest op het einde van de Eerste Wereldoorlog. Vandaag biedt de toren een fantastisch panorama.
Meer info

Belvedèretoren Kemmel (Heuvelland)

Met zijn 159 m is de Kemmelberg het hoogste punt van de Westhoek. Vanop de Belvedèretoren zie je zelfs Rijsel in de verte liggen.
Meer info

Kerktoren Mesen

Aan de buitenkant van de koepel van de kerktoren, op een hoogte van 37 meter, wordt in 2019 een nieuwe rondgang gerealiseerd. Van daaruit krijg je een fantastisch weids uitzicht op de heuvelrug van Heuvelland en Mesen, ontdek je de Leievallei en komen Rijsel en de terrils in Noord-Frankrijk tevoorschijn.
Meer info

Kerktoren Zonnebeke

In april 2019 opent de tentoonstelling ‘Getekend Landschap – Kerktoren Zonnebeke’ in Zonnebeke. De kerktoren wordt na grondige renovaties gratis opengesteld voor bezoekers binnen het Horizon2025 project. Op de eerste vier verdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien, die de verschillende landschapslagen doorheen de tijd op een duidelijke manier voorstellen en verschillende elementen benoemen. Het uitkijkplatform biedt een weids zicht over de ganse regio, waarbij o.a. de Vlaamse bergen, de midden-West-Vlaamse-heuvelrug, Ieper en zelfs de IJzertoren gezien kan worden.
Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF