Doen

Wandelen in Flanders Fields

De Westhoek biedt heel wat mogelijkheden om te wandelen. Ontdek het voormalige oorlogslandschap aan de hand van onderstaande wandeltips. 

Instappunten Ieperboog

Op 3 plaatsen langs de Ieperboog kan je via instappunten, te voet, in het landschap van vandaag, het oorlogslandschap van 100 jaar geleden oproepen. Op de infopunten vind je meer informatie over de laatste getuigen van de Eerste Wereldoorlog in en rondom Ieper.
Meer info

Wandellussen Memorial Museum Passchendaele 1917, Zonnebeke

Vanuit het kasteelpark vertrekken diverse wandellussen die de WO I sites met elkaar verbinden. Je wandelt o.m. naar Tyne Cot Cemetery en het Polygoonbos. De wandellussen zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Meer info

’Kraters en Mijnen’ wandelroute, Heuvelland – 7 of 9 km

De wandelroute start in Wijtschate (Heuvelland) en verbindt een Duitse mijnenschacht, de krater van ’Petit Bois’, ’Peckham’ met ’The Pool of Peace’. De route herinnert vooral aan de Mijnenslag van 1917.
Meer info

Messines Ridge Vredespad, Mesen – 3,5 km

Het Messines Ridge Vredespad brengt je langs de markantste sites van de Eerste Wereldoorlog in Mesen. Bij de Dienst voor Toerisme van Mesen kan je een thematische brochure verkrijgen bij deze wandeling.
Meer info

Herdenkingsbomen, Ieper

In het Ieperse landschap is het front subtiel aangegeven met 140 herdenkingsbomen. De hoogstammige olmen markeren de frontlijn van 1915 tot 1917 aan de hand van rode en blauwe korven. Met de Ypres Salient Trees applicatie ga je zelf op ontdekking in het landschap van de Ieperboog. Luchtfoto’s worden gebruikt om een beeld te schetsen van toen en nu.
Meer info

Meer wandeltips

Niet meteen gevonden wat je zocht? Ontdek diverse wandelroutekaarten in het spoor van WOI op onze webshop.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF