Cultuur & erfgoed
Doen

WO I musea

Elke stad/gemeente in de Westhoek heeft zijn eigen WO I verleden. Dit ontdek je tijdens een bezoek aan één van de vele WO I musea in de Westhoek.

Hieronder alvast enkele musea in de kijker: 

In Flanders Fields Museum, Ieper

Dit museum is de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen en brengt het verhaal van deze oorlog in de frontstreek. De museumindeling geeft je aan de hand van nieuwe invalshoeken en persoonlijke verhalen een inleiding op het WOI-verhaal. Als bezoeker ontdek je bovenop de belforttoren het landschap als laatste getuige van de oorlog. 
Meer info

Memorial Museum Passchendaele 1917, Zonnebeke

In het kasteelpark in het centrum van Zonnebeke vind je het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale, waarbij in 1917 in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen voor een terreinwinst van amper 8 kilometer. 
Meer info

Museum aan de IJzer, Diksmuide

Het vernieuwde Museum aan de IJzer in de IJzertoren vertelt het verhaal van het Belgisch-Duitse front tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de hand van verhalen van soldaten, vluchtelingen en burgers aan beide kanten van het front. Naast het uitzicht over het voormalige IJzerfront, kan je bovenop de 84 meter hoge toren ook genieten van een schitterend panorama over de Westhoek.
Meer info

Toeristische routes

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de 'Groote Oorlog' werden er toeristische fiets- en autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad ontwikkeld. Deze lusvormige routes verbinden talloze musea, begraafplaatsen en monumenten die aan de oorlogstijd herinneren. De ideale manier om het voormalige oorlogslandschap te doorkruisen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF