WO I musea in de Westhoek
Cultuur & erfgoed

WO I musea

Elke stad/gemeente in de Westhoek heeft zijn eigen WO I verleden. Dit ontdek je tijdens een bezoek aan één van de vele WO I musea in de Westhoek.

Hieronder alvast enkele musea in de kijker: 

 

Hooge Crater Museum IeperHooge Crater Museum, Zillebeke (Ieper)

De verzamelingen in dit museum omvatten enerzijds het zeer uitgebreide wapentuig uit de oorlog 1914-1918 en anderzijds de uniformen en uitrustingen van alle legers die aan de vier jaar durende veldslag hebben deelgenomen. Met behulp van levensgrote taferelen word het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven. 
Meer info

 

Lange Max Museum KoekelareLange Max Museum, Koekelare

Het Lange Max Museum is voor de Wereldoorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. In het museum verneem je alles over het reusachtig kanon dat Duinkerke beschoot. Het bivakhuisje bevat nog sporen van de Duitse aanwezigheid en is ingericht als multimediazaal. 
Meer info

 

 

't Jagershof PoperingeWereldoorlog I achter het front, Krombeke (Poperinge)

Op de zolderverdieping bevindt zich een unieke tentoonstelling waarbij De Lovie, de abdij en 't Jagershof tijdens WO I centraal staan. De vele unieke stukken, uniformen, documenten,... schetsen een beeld van die woelige periode.
Meer info 

 

 


Bekijk hier het volledig overzicht.