Doen

WOI-herdenking voor families

De Westhoek is een populaire vakantiebestemming bij families met kinderen. De regio heeft dan ook een mooi aanbod aan familievriendelijke musea, bezoekerscentra en tal van andere attracties. Hieronder vind je alvast enkele WOI-activiteiten voor het hele gezin.

Familieparcours MMP 1917

Lisa, haar neefje Louis en hun vriendje Maurice nemen de kindjes mee op stap. Lisa en Louis bezoeken hun opa, die in het kasteel van Zonnebeke WOI-spullen verzamelt. Maurice neemt de kinderen met behulp van een plooikaart en een luisterspel op ontdekkingstocht in het museum. Onderweg voeren ze leuke opdrachten uit.

Meer info

Met Olly door het museum

Leerlingen vanaf het vijde leerjaar kunnen het Memorial Museum Passchendaele 1917 (Zonnebeke) verkennen met Olly. Het boekje 'Met Olly door het museum' omvat een reeks boeiende verhalen en leuke doe-opdrachten. Proef, ruik, hoor, zie ... Kortom: beleef het museum! Voor kinderen 10+.

Meer info

Duchess speelt verstoppertje

Voor kinderen en gezinnen biedt Talbot House in Poperinge een speciale tablettour aan. Volg soldaat Arthur Pettifer tijdens zijn zoektocht naar Duchess, de kat van de club, en kom onderweg alles te weten over Talbot House tijdens de Oorlog. Voor de jongste bezoekers wordt aan het einde van de tour zelfs een verrassing voorzien! 

Meer info

Kidspad 'Marie’s Groote Oorlog'

Marie is op zoek naar haar broer, die soldaat is in de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de wandeling (5 km) kom je meer te weten over Marie, de Eerste Wereldoorlog en de oorlogsrelicten in Alveringem en Oeren. Dankzij enkele doe-opdrachten help je het meisje in haar zoektocht naar haar broer. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Meer info

Op stap met Fritz door Wervik

Tijdens deze spannende tocht ga je op stap door het Wervik van tijdens WOI. Onderweg voer je mysterieuze zoekopdrachtjes uit om de geest van luitenant Wolfgang Kühne te bevrijden. Een rugzakje, met daarin de nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen, kan je aankopen voor € 5. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Meer info

Het Droommuseum van Dré

Bezoek het In Flanders Fields Museum (Ieper) door de ogen van Dré, een jongetje uit Ieper, wiens papa in het museum werkt. Als Dré met zijn papa een bezoek brengt aan het museum, is hij helemaal in de ban van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. Voor kinderen 10+.

Meer info

Landschap en oorlog. Het Heuvelland 1914-1918.

Deze permanente expo in BC Het Heuvelland is bijzonder familievriendelijk. Kinderen kunnen de tegenstander in de gaten houden vanaf een uitkijkpost, ze kunnen via tunnels de vijandige loopgraven bereiken, ze leren hoe ze zichzelf onzichtbaar kunnen maken in het landschap en ze ontdekken hoe de oorlog Heuvelland veranderd heeft …

Meer info

Word een echte Westhoek KD!

WOI voor scholen

Je bent een leerkracht die wil werken rond het thema van WOI? Ontdek dan het ruime kwalitatieve aanbod voor herinneringseducatie van de Provincie West-Vlaanderen. Zowel voor kleuter-, lager-, secundair als hoger onderwijs.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF