The Western Front Way

2019-08-20
Nieuws
De Groote Oorlog
The Western Front Way - wandelroute

'The Western Front Way' (1000 km wandelroute) volgt de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog van Nieuwpoort aan de Belgische kust tot een Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens. De eerste 70 km van de route loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper. Deze nieuwe wandelroute is een statement voor vrede en samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk en België. De inspiratie voor 'The Western Front Way' komt van een brief van een jonge Britse soldaat naar huis, die zijn hoop op vrede na de oorlog als volgt omschreef: 'When peace comes, our government might combine with the French government to make one long avenue between the lines from Voges to the sea....'. 2nd LT Alexander Gillespie stierf enkele dagen later tijdens de Slag bij Loos.

Het eerste deel van de route, van Nieuwpoort tot aan Albert in De Somme, kan gratis worden gedownload op www.thewesternfrontway.com. Tegen 11 november 2019 wordt de bewegwijzering geplaatst op Belgisch grondgebied (70 km). Op diverse locaties komen er ook borden met extra uitleg.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF